Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Sant Joan de Déu) Més de 12.000 persones han omplert aquest diumenge els carrers de Barcelona per fer visible que hi ha persones en situació vulnerable que necessiten la solidaritat de la societat i que hi ha milers de ciutadans disposats a oferir-la. La quarta edició de la Magic Line Sant Joan de Déu ha batut el seu rècord de participació i de recaptació: prop de 280.000€ aconseguits amb centenars d’activitats que els equips participants han organitzat durant cinc mesos.

“Parlem d'un esdeveniment que ens fa grans com a societat, perquè ens ajuda a empatitzar amb les persones que es troben en situació vulnerable i a mobilitzar-nos per ajudar-les", explicava aquest matí Aina Serra, coordinadora de la Magic Line, en acabar la caminada, a la plaça de la Catedral, amb el concert ‘Música per la inclusió’.

“Volem una societat inclusiva”

A l’escenari també s’ha respirat aquesta jornada especial, amb una actuació conjunta entre artistes professionals com Gossos, Quimi Portet i Animal i músics amateurs dels programes socials de Taller de Músics i de Sant Joan de Déu. Un concert amb un missatge clar: “Volem una societat inclusiva”.

El viatge “il·lusionant” de la Magic Line ha estat ple de sorpreses durant el camí i ha permès riure, divertir-se, fer esport i fer cultura als 855 equips participants, que han pogut entrar a cinc equipaments culturals de la ciutat. Un camí que ha passat pels turons més emblemàtics de la ciutat i que enguany ha tingut una nova sortida des de l’Hospital Maternoinfanitl, un dels onze centres que Sant Joan de Déu té a l’àrea metropolitana, per celebrar-ne els 150 anys de la seva creació.

A la Magic Line hi han participat escoles, empreses, esplais, entitats del tercer sector i més de 600 voluntaris, “una clara mostra de la solidaritat del teixit social de la ciutat en un acte on hi té cabuda tothom”, ressalta Serra. A més, gràcies a la col·laboració de 200 organitzacions solidàries, el 100% dels fons captats pels equips es destinarà als 11 centres de Sant Joan de Déu per a dur a terme programes d’atenció, recerca i cooperació internacional en els àmbits de: Sense llar, Salut mental, Discapacitat intel·lectual, Dependència i Infància. Una part dels fons també es repartirà entre altres entitats del Tercer Sector que treballen a Barcelona. Aquests són els projectes finançats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.