Vés al contingut
Catalunya Religió

(Facultat de Teologia de Catalunya) A la sala de Sant Josep del Seminari de Barcelona s’ha celebrat la primera jornada de teologia pastoral que ha organitzat el seminari de teologia pastoral d’aquesta facultat, amb el títol Re-crear els camins de l’experiència cristiana.

La jornada, que ha comptat amb un centenar i mig de participants que al llarg de tot el dia han pogut escoltar les diverses aportacions dels ponents amb un únic fil conductor: la reflexió sobre el nostre ser cristià i la manera de proposar la fe en una societat laica, democràtica, plural i en transformació constant i ràpida.

Després de la pregària, Josep Maria Domingo ha presentat la jornada que és un dels fruits del treball que el Seminari de Teologia pastoral ha fet al llarg dels quatre anys i mig de funcionament, des que va ser impulsat pel Dr. Ramon Prat.

Tres teòlegs d’aquesta facultat han recollit i enriquit des de la perspectiva de la seva disciplina el treball de reflexió del Seminari. Xavier Morlans ho ha fet des de la perspectiva de la teologia fonamental, Maria Claustre Solé des de la perspectiva Bíblica i Emili Marlés ho ha fet des de la perspectiva del Seminari de diàleg Fe-Ciència.

La tarda ha comptat amb una elaborada i suggerent ponència del bisbe Sebastià Taltavull, que ha relacionat el tema de la Jornada amb les aportacions del Concili Provincial Tarraconense i amb l'ensenyament recent del Papa Benet XVI sobre l'any de la fe. Després, una taula d’experiències en la proposta de fe a persones molt diverses: els ateus, agnòstics i més allunyats (a càrrec de Ramon Rosal), als indiferents, neutrals o passius (Anna Gimeno), als qui han heretat la fe i estan en diferents proximitats i distàncies (Enric Termes), als cercadors, propers i sensibles a diferents creences i espiritualitats (Francesc Grané) i als “fatigats” o desencisats que necessiten mantenir l’esperança (Mercè Solé).

Al final de la jornada, Joaquim Cervera ha recollit un seguit de propostes i suggeriments per fer operativa la reflexió de la jornada i per obrir nous camps de treball per a la reflexió teològica-pastoral.

Les diferents aportacions han anat seguides d’un temps per a preguntes i comentaris dels participants, que han permès enriquir la reflexió per a fonamentar l’acció evangelitzadora de l’Església i per a fer-ho de manera comprensible per als homes i dones d’avui.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.