Vés al contingut
Catalunya Religió
parroquia-sant-anna-mostra
Fotografia: Farisori sota llicència C.C. 3.0.

dgarTret de sortida de la 19a Mostra de Cinema Espiritual amb la presentació de la programació i les principals novetats aquest dijous 10 de novembre a les 19:00 h. La presentació tindrà lloc a la parròquia de Santa Anna de Barcelona i continuarà amb la taula rodona ‘Cinema, educació i construcció de la identitat. Treballar la diversitat cultural i de creences a l’aula’.

La taula rodona comptarà amb la participació del degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramon Llull i coordinador del Fons filmogràfic de les religions, Andreu Rocha; la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i 4t Premi de Cinema Espiritual (edició 2021), Judith Colell; la professora del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, Lena de Botton, i l'assessora en llengua, interculturalitat i cohesió social i membre de l’equip d’elaboració de les guies didàctiques de l’Espai educatiu, Flora Grané. Serà moderada per l'expert en cinema espiritual i assessor de continguts de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, Peio Sánchez.

La 19a Mostra de Cinema Espiritual, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos, se celebrarà a tot Catalunya del 15 al 30 de novembre i compta amb la col·laboració de més de setanta institucions, organismes, entitats i sales de cinema. La Mostra va néixer l’any 2004, impulsada per l’Arquebisbat de Barcelona i en especial per Peio Sánchez, que ha assessorat tots aquests anys els seus continguts. A partir del 2014 l’organització és assumida per la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General d’Afers Religiosos.

La Mostra és membre de Catalunya Film Festivals (CFF), la coordinadora que aglutina els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya. Els objectius de la Mostra són: posar en valor l’espiritualitat a través del cinema, fer visibles les diferents manifestacions religioses, contribuir al diàleg interreligiós i la cohesió social. Així mateix, la Mostra contribueix a promoure l’educació a través del cinema i a la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris i centres educatius de justícia juvenil.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.