Vés al contingut
Catalunya Religió
coral-sant-jordi-montserrat
Fotografia: Abadia de Montserrat.

ABADIA DE MONTSERRATEl tradicional Concert de Rams de Montserrat, que se celebrarà diumenge 2 d’abril a la Basílica de Santa Maria, estarà protagonitzat per la Coral Sant Jordi, que interpretarà la Petita Missa Solemne de Rossini. Sota la direcció d’Oriol Castanyer, acompanyaran la Coral Sant Jordi la soprano Rita Morais, la mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Oriol Guimerà i el baix Pau Armengol, amb Gregori Ferrer al piano i Álvaro Metzger a l’harmònium.

Aquest concert, organitzat per l’abadia de Montserrat, que compta amb el suport de la Fundació Salvat, l’obra social del Grup Farmacèutic Salvat, es podrà seguir en directe a les 21:00 h a través de Montserrat Ràdio i, a partir de les 22:30 h, per les TV de la Xarxa de Comunicació Local.

75è aniversari de la Coral Sant Jordi

Amb aquest concert, la Coral Sant Jordi, que va ser fundada per Oriol Martorell l’any 1947 a Rubí, clou el seu 75è aniversari. Per a l’entitat, l’aportació d’Oriol Martorell ha estat essencial: “Martorell va ser l’ànima i el dinamitzador d’una línia coral de plena vigència”.

La Coral té una llarga trajectòria de difusió musical, amb més de 1.900 concerts interpretats a Catalunya, Espanya i altres països europeus. Ha col·laborat amb directors i compositors de prestigi com Sergiu Celibidache, Eduard Toldrà, Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Laurence Foster o Lluís Llach. El director actual de la Coral Sant Jordi és Oriol Castanyer.

La Petita Missa Solemne de Rossini

El reconegut compositor d'òperes, Gioachino Rossini, va escriure aquesta missa solemnis, que irònicament va anomenar “petita missa”, a les acaballes de la seva vida, en un gest compositiu que va qualificar com “un dels darrers pecats de la seva vellesa”. L’obra, escrita el 1863, trenta-quatre anys més tard de la seva darrera òpera, es va estrenar pòstumament l'any 1869 a París.

La Petita Missa Solemne, escrita possiblement per encàrrec del comte Alexis Pillet-Will, s’estructura en les cinc parts del text litúrgic: amb un Kyrie ternari, un Gloria en sis moviments, un Credo dividit en quatre seccions, el Sanctus que inclou l’Hosanna i el Benedictus, i l’Agnus Dei. A més, Rossini hi va afegir una peça instrumental en forma de preludi i fuga per a l’ofertori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.