Vés al contingut
L’any 1998, arran del Conveni Marc signat entre el Govern de la Generalitat i el Consell Evangèlic de Catalunya, es va obrir l’Oficina Tècnica d’aquest Consell. La seva funció era obvia: fer realitat tots els acords i projectes que preguessin els òrgans directius de la Comunitat Protestant.
Per primer cop a la història ens podíem començar a dotar d’un procés de normalitat que ens ajudaria a sortir de l’anonimat i del racó en el que ens havia col·locat la història del nostre país.
Aquesta Oficina Tècnica era possible gràcies a que en l’acord entre la Generalitat i el Consell Evangèlic de Catalunya el Govern es comprometia a que, fins que no es resolgui a nivell d’Estat el cofinançament de les Confessions Religioses de notable arrelament mitjançant la corresponent casella a la declaració de la renda, a Catalunya la Comunitat Protestant era acollida sota la seva protecció.
Res ha canviat o ha millorat a nivell d’Estat però si ha empitjorat a nivell de Catalunya.
Enguany, en aquest turmentat any 2012, el cofinançament que rebia la Comunitat Protestant de Catalunya de les diverses Conselleries s’ha reduït en la seva totalitat.
No és que s’hagi reduït el cofinançament en un determinat percentatge sinó que s’ha reduït, repeteixo i insisteixo, en la seva totalitat.
Aquesta manca de cofinançament ha obligat a que a mitjans del mes de juny s’hagi tancat l’Oficina del Consell Tècnica.
Hem esperat a fer-ho públic fins el dia d’avui per donar marge a qui governa a rectificar.
L’Església es la primera que se sent cridada en temps de crisi a viure en una més gran sobrietat.
No es un assumpte de sobrietat perquè en aquest punt estem entre els primers.
El que costa entendre és que se’ns hagi reduït el cofinançament en la seva totalitat a menys que hi hagi una voluntat de menys tenir a la segona confessió religiosa del país.
I encara hi ha gent que s’enfada quan diem que ens sentim discriminats.
Coneixen vostès a un partit polític parlamentari, a un sindicat, a una patronat, a una federació d’entitats socials, a una federació de veïns, per la pau o pel desenvolupament que li hagin aplicat el mateix criteri?
No creuen que la qüestió dona molt que pensar?- per ser prudents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.