Vés al contingut

Les filtracions sobre la futura Llei de Llibertat Religiosa ens donen una bona i una mala notícia. Ens donen la bona notícia de que el text està ple de bones intencions. Ens donen la mala notícia de que és una Llei que naixerà, com l’anterior, sense pressupost per a les confessions minoritàries. Després de tants anys de democràcia, les confessions minoritàries continuaran sent marginades de la vida pública.

La Comunitat Protestant és la més laica de totes les Confessions Religioses. Propugna la separació Església Estat. Aquesta separació és total en tot el que està relacionat amb el Culte i la Fe. És a dir: el sosteniment del cos pastoral i la difusió del missatge cristià. Complementàriament, defensa la igualtat de tracte pels Serveis Públics a la Comunitat. És a dir: afavoreix la cooperació entre l’Estat i les Confessions Religioses. En concret, es planteja el sosteniment de la tasca cultural, educativa, social o institucional que es realitza des de les confessions.

La proposta de la Comunitat Protestant és una proposta d’igualtat: igualtat entre les confessions i igualtat entre les confessions i la societat civil organitzada.

Molt haurien de canviar la manera de pensar els redactors del nou text de Llibertat Religiosa perquè aquesta no fos una altra oportunitat perduda per a les minories religioses.

Si finalment aquesta qüestió queda altre cop exclosa de la nova Llei de Llibertat Religiosa tal volta, i perdonin la ironia, la única sortida que tinguem les minories religioses sigui la de demanar a la Unió Europea “l’Estatut de Refugiat” perquè aquest Estat és incapaç de defensar els nostres drets i les nostres reivindicacions de justícia i igualtat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.