Vés al contingut
Sembla que la humanitat no sigui capaç de trencar el cercle viciós segons el qual per guanyar un dret humà abans hagi de morir un grapat de gent. Els que treballen en l’àmbit de la immigració han demanat, un i altre cop, que hi hagi una regulació que respecti els drets humans dels immigrants il·legals.
Encara més.
S’ha demanat que s’arbitrin fórmules per evitar que hi hagi immigració il·legal. Les peticions han caigut en sac buit.
Ha hagut de repetir-se la tragèdia de Lampedusa, i l’inacabable recompte de morts, perquè l’autoritat competent s’hagi adonat que no pot seguir mirant en una altra direcció cada cop que hi ha una tragèdia d’aquestes característiques. Tragèdia que se suma a les que es viuen a l’estret de Gibraltar o en l’intent d’arribar a les Canàries des de fa massa anys.
La proposta cristiana, escrita al capítol 25 del llibre de Mateu, en el Nou Testament, ens aporta una guia pràctica de com hem d’actuar. Aquest text evangèlic ens explica que ens hem d’ocupar dels menys afavorits de la nostra societat. És una invitació a prendre la iniciativa i a fer-ho abans que no hi hagi remei.
La discriminació positiva a favor dels col·lectius menys afavorits de la nostra societat hauria de ser una reivindicació que es tornés a posar sobre la taula. Cal tornar a posar a l’agenda política la defensa dels menys afavorits, dels col·lectius que viuen en el marge.
Estem en un temps de crisi i aquesta crisi és tan profunda que massa gent amb prou feines té energies per salvar-se a si mateixa de la desgràcia que està caient sobre tots nosaltres.
Però, gràcies a Déu, no tots estem en aquesta circumstància com tampoc no ho estan els que ocupen llocs de poder des d’on poden prendre decisions per evitar desgràcies com aquestes.
Trencar aquest cercle viciós, del que es parlava a l’inici de l’article, ha de ser una de les tasques que ens imposem a nosaltres mateixos i que demandem a les persones en les que dipositem la nostra confiança per governar-nos.
I si ens demostren que no són dignes d’aquesta confiança caldrà preguntar-nos si els hem de continuar votant a les pròximes eleccions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.