Vés al contingut

El senyor Mariano Blázquez és, per qui no ho sàpiga, el Secretari Executiu de la Federació d’Esglésies Protestants coneguda com la FEREDE. Un Quixot, segons les definicions generalment més acceptades, és una persona amb una gran visió i amb alts ideals que compromet la seva vida desinteressadament per lluitar per tot allò que considera just.

En Mariano Blázquez s’ha compromès amb si mateix perquè la nova llei de Llibertat Religiosa sigui veritablement un avanç per a les minories religioses d’aquest país i no pas un pas enrere.
És el seu compromís una quixotada o un propòsit realista?
De moment, la resposta a l’anterior pregunta està per definir.
Al menys això és el que es desprèn de la noticia en la que es fa referència al diàleg que ha mantingut el dia 15 de juny amb el Ministre de Justícia, el senyor Francisco Caamaño, sobre el contingut de la nova llei de Llibertat Religiosa.
Un dels punts centrals de la possible futura llei és garantir que, a més de mantenir oberts tots els actuals centres de culte de les Esglésies Protestants, en puguem obrir molts més.
Segons relaciona la notícia esmentada, el Ministre es va comprometre a estudiar l’assumpte i a tractar de trobar una “conciliació entre la protecció al Dret Fonamental de la Llibertat Religiosa, com és el de la celebració del culte, i el Dret Urbanístic”.
L’altre qüestió que sembla ser que per ara no ha sortit encara en cap esborrany és el del finançament de les minories religioses.
La neutralitat de l’Estat en matèria religiosa s’ha de demostrar en assegurar que les minories tinguem garantit el dret a poder aplegar-nos per celebrar cultes i tinguem garantit el finançament pel que els protestants anomenem “la projecció pública” de la nostra fe, des de la igualtat. És a dir: els serveis socials, l’ensenyament, la cultura i la representació institucional.
Si una nova llei de Llibertat Religiosa no és capaç de resoldre la neutralitat de l’Estat en aquests dos punts el nou text no respondrà a l’expectativa i a les necessitats de l’Església Protestant.
Clar que la Llei haurà de parlar de moltes més coses però si no resol aquestes dues qüestions serà una ocasió perduda per resoldre l’encaix de les minories religioses en aquest país.
I que després no es digui que no ho hem advertit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.