Vés al contingut

Impulsat pel Consell Evangèlic de Catalunya s’ha presentat al lideratge de les Esglésies el Programa d’Activitats de l’any temàtic de la Reforma Protestant.

El Programa d’Activitats, un cop va ser acceptat i recolzat pel Plenari del Consell Evangèlic i pel seu Secretariat, va ser presentat a l’Assemblea General per a la seva aprovació.

Amb el vistiplau de tots els òrgans de direcció de la Comunitat Protestant de Catalunya s’ha aprovat un Programa d’Activitat en tres eixos: l’Eix Institucional, l’Eix Divulgatiu i l’Eix Mediàtic.

El programa està presidit per la sobrietat, la participació i la diversificació. Sobrietat, perquè s’ha considerat que en temps de crisi com l’actual hem de fer una contenció de la despesa el màxim possible. Participació, perquè el programa s’ha centrat en el protagonisme de les Comunitats Locals i en els actes públics -pràcticament tots amb suport institucional-. Diversificació, perquè s’ha volgut confeccionar un programa pensat i adreçat a diversos sectors de la nostra societat. No s’ha pretès convocar grans actes generalistes, sinó activitats sectorials que puguin interessar a col·lectius concrets de la nostra societat.

Tres són els aspectes que voldria fer sobresortir de tot el programa -perquè hi haurà temps d’anar desplegant-lo de mica en mica.

Dels tres aspectes a remarcar avui trobem, en primer lloc, la Bíblia Commemorativa. Aquesta Bíblia, editada conjuntament per la Societat Bíblica i el Consell Evangèlic de Catalunya, vol recordar-nos, a uns i altres, la seva importància i centralitat per a la Comunitat de Fe Protestant.

El segon aspecte del programa que vull remarcar és l’Exposició que tindrà lloc al CaixaFòrum sobre la història del protestantisme als Països Catalans. Una mirada històrica sobre nosaltres mateixos per no oblidar el llarg camí recorregut per arribar fins aquí.

El tercer i darrer lloc, per ara: el Concert de la Reforma a l’Auditori de la Ciutat de Barcelona on es recuperarà la música composta per il·lustres protestants per a la glòria i l’honra de Déu.

Bíblia, història i música per commemorar l’inici de la Reforma Protestant que es va iniciar fa 500 anys i que encara continua.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.