Vés al contingut
En els darrers dos anys la Pastoral Penitenciària Protestant ha entrat en una dinàmica de renovació que ha despertat moltes expectatives en el si de l’Església. La situació va començar quan, des de la Secretaria General del Consell Evangèlic de Catalunya, es va plantejar la qüestió i la necessitat d’impulsar una renovació generacional i metodològica de la pastoral penitenciària, coneguda com el Ministeri Evangèlic a Presons (MEP).
Bona part del moment que s’està creant es deu a la bona acollida que va rebre la proposta. Generalment, aquest tipus d’iniciativa és viscuda no gairebé per una part dels afectats. En aquesta ocasió, cal dir-ho i valorar-ho, no va ser així, sinó tot el contrari.
Aquesta bona acollida va fer possible que es dissenyés una nova proposta formativa per als candidats a formar part del Ministeri Evangèlic de Presons (MEP). Aquesta nova proposta formativa ha estat molt ben acceptada i més de 60 estudiants s’han apuntat per rebre aquesta formació.
El segon canvi qualitatiu ha estat el de redissenyar l’itinerari d’incorporació dels nous agents pastorals, així com l’establiment d’un nou sistema de renovació dels coordinadors en els diferents centres penitenciaris del país.
Aquesta segona proposta va estar presentada a la trobada anual que es va celebrar en el Seminari de Teologia Protestant de Castelldefels amb l’assistència de prop de 80 agents pastorals.
El dotar-se de les eines adients per fer la feina és fonamental per aconseguir els objectius plantejats.
El Ministeri Evangèlic de Presons ha fet una bona feina en aquests darrers temps en dotar-se de les eines adients. Ara li queda el més difícil encara: aplicar-les.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.