Vés al contingut
Al calendari cristià hi ha dues dates assenyalades que sobresurten de totes les altres: Nadal i Pasqua. El naixement de Jesús i la resurrecció de Jesús.
En realitat aquests dos dies són festius perquè per als cristians és sempre una festa rememorar que Déu, en Jesús, es va encarnar i que Jesús va vèncer la Creu amb la seva resurrecció de la mort al tercer dia.
Però els temps canvien. Avui, la festa de la Pasqua és un temps que, cada cop més, s’ha de viure des del recolliment personal i, a ser possible, des de la convivència de la Comunitat de Fe.
Al contrari del Nadal en què tothom, creients i no creients, participa de la festa i en què cadascú el bateja amb el nom que neix de la seva fe o de la seva manca de fe, la Pasqua és un espai de distanciament social.
Una bona part de la societat viu la Setmana Santa com un espai de vacances que s’aprofita per a viatjar o per a un ‘merescut descans’. L’altra part de la societat, els que som fills de la fe en Jesús, la vivim com una oportunitat per endinsar-nos en la nostra espiritualitat.
Si la meditació diària ens porta a la presència de Déu, tot trobant-nos amb Jesús, la Setmana Santa és l’encontre amb el Jesús més humà, més proper, més com cadascú de nosaltres.
És el Jesús que pateix perquè estima, és el Jesús que estima perquè ens vol a prop seu, és el Jesús que, per tenir-nos propers, fa el que calgui encara que el que calgui sigui morir per a tots nosaltres.
Però la Setmana Santa no és l’anunci d’una mort, sinó la proclamació d’una resurrecció. El camí obligat és el camí de la mort però la mort és només un estadi del camí; en cap moment és la seva fi.
La fi, el propòsit, de la Setmana Santa és el diumenge de Pasqua, és el diumenge de Resurrecció.
Per això la Pasqua és una festa que s’ha de viure amb l’alegria del creient, amb l’alegria de la fe.
La Bíblia afirma: Crist ha ressuscitat.
I des del poble responem: sí, certament, Crist ha ressuscitat.
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.