Vés al contingut
Altre cop eleccions. I altre cop la mateixa situació: a qui votar? Hi ha persones que ja tenen la decisió presa. Sigui qui sigui els qui es presentin tenen decidit votar “als seus”. D’altres tenen el dubte i per aquesta raó escolten i pregunten. Ambdós tipus de votants s’informen. Uns per reafirmar les seves idees. Els altres per trobar direcció per respondre a la seva pregunta sobre a qui han de votar.
Des de qualsevol punt de vista una i altra posició són correctes. Res a dir. Res a dir? Bé, res a dir... excepte si parlem de corrupció.
Perquè quan parlem de corrupció, siguem o no siguem cristians, siguem o no siguem religiosos, del que es tracta és d’una altra decisió.
Ens trobem davant d’una situació en la què ja no val allò de votar “als meus” o de votar “als qui ho faran millor”. Es tracta de no votar a qui ha aprofitat la seva posició política per enriquir-se personalment. I en aquest punt no hi ha ni “meus”, ni “teus” ni raons d’ “eficàcia” o d’ “ineficàcia”. Hi ha, senzillament, enriquiment personal i, aquesta és, sense cap tipus de dubte ni de justificació, una mala elecció.
No podem votar a qui s’hagi enriquit personalment de forma fraudulenta.
Joan Wesley, un dels tres pares del protestantisme juntament amb Luter i Calví, en un article conegut com “Carta a un Votant”, el primer que posa sobre la taula és precisament aquesta qüestió de la corrupció.
Què va portar a un pastor metodista anglès a publicar un article sobre aquesta qüestió? Doncs el que el va portar a escriure el seu article és el mateix que em porta a mi, i a tants d’altres, a fer-ho: exhortar a cada persona a valorar la importància del seu vot.
La diferència entre Joan Wesley i la resta de nosaltres és que quan va escriure el seu article advertint contra la corrupció ell mateix no podia votar, en no complir els requeriments econòmics per fer-ho. Avui no tenim aquestes limitacions i per aquesta raó tenim el dret a votar. Però precisament perquè avui tenim més drets que els que tenia el mateix Joan Wesley, i tanta i tanta gent de la seva època, encara hem de ser més responsables amb el nostre vot.

No votar als corruptes és una bona manera d’assumir aquesta responsabilitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.