Vés al contingut
L’operació ha estat un èxit rotund. Tots els miners de la mina, San José, de Xile han sortit sans i estalvis de la seva tragèdia personal i col·lectiva. El que va començar com un malson ha acabat en una festa. Mai no s’havia produït una situació com aquesta i preguem a Déu perquè mai més no es torni a produir.
Però el que més m’ha sorprès de tots els relats que he llegit i que he escoltat és el testimoniatge de fe d’un dels miners anomenat José Henríquez. Aquest home, enmig de la seva pròpia desgràcia personal i del seu drama familiar, va saber experimentar la Gràcia de Déu a la seva vida.
Aquest fet ja és noticia en si mateix. Viure la fe quan tot el que t’envolta sembla negar-te tota esperança de vida és un testimoniatge enriquidor fins i tot per a aquells que diuen que no creuen.
La majoria de nosaltres ens haguéssim conformat en explicar-nos a nosaltres mateixos que ja havien fet més del què estava a les nostres mans. Que a més de viure la dificultat del moment, havíem tret forces d’on no en teníem perquè els nostres companys trobessin en Jesús el coratge per continuar la seva lluita; i que si ells no volien anar més enllà era cosa seva. La majoria de nosaltres ens haguéssim quedat en un racó amb els nostres pensaments entre les mans i amb les nostres pregaries als llavis.
Aquesta actitud, possiblement és la que haguessin fet la majoria, però del què donen testimoni els mitjans és que José Henriquez és una historia diferent. Ell no es va desanimar en cap moment per la negativa dels seus companys d’escoltar-lo. Tot el contrari. Va continuar i va continuar fins el punt que, com a mínim, cinc dels seus companys van manifestar la seva fe en Jesús.
De totes totes la seva és una fe exemplar que ens fa pensar.
Ens fa pensar en la nostra pròpia fe. Una fe que ens és esperonada per la fe d’un altre home: en José Henríquez. Un miner, fins fa pocs dies anònim però que avui ens surt del cor donar-li gràcies a Déu per la vida d’aquest home. I, tal volta, ens podem fer el ferm propòsit de, veient el seu exemple, repensar la manera en què vivim la nostra fe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.