Vés al contingut
La Comunitat Xina és molt present a la majoria de les nostres ciutats. És molt present perquè és molt visible la seva presència i és molt present per la seva capacitat emprenedora. El que segurament, no és tant evident, per a la majoria de nosaltres, és la vitalitat de l’Església Evangèlica Xinesa.
Malgrat que només coneixem una molt petita part del que està succeint a la Xina, el fet en què tots els analistes coincideixen és que hi ha un gran ressorgiment del protestantisme en aquell país. Com a resultat d’aquest ressorgiment espiritual, els xinesos que viuen entre nosaltres, i que viuen a la resta d’Europa, també reflecteixen aquesta nova realitat i aquesta nova pluralitat espiritual.
El més remarcable d’aquest fenomen és que les Esglésies Evangèliques Xineses s’estenen de forma creixent, i molt organitzada, per tot Europa. El que es deriva d’aquesta realitat emergent és que les noves Esglésies necessiten nous pastors per atendre-les.
Per aquesta raó, els seus dirigents van decidir, en el seu dia, establir un Seminari Xinés de Teologia a Europa on formar als seus nous pastors. Segurament la notícia ens sorprèn i ens encoratja. El més interessant, a nivell de país i de l’Església Protestant de Catalunya, és que han decidit ubicar el seu seminari per Europa entre nosaltres: Han decidit ubicar el Seminari Teològic per Europa a Barcelona, concretament a Castelldefels.
Per aquesta raó, el Seminari de Teologia Protestant de Castelldefels acull no només als seus propis estudiants sinó als estudiants xinesos de tot Europa que venen per rebre la formació teològica necessària per desenvolupar la seva vocació pastoral.
Tot un signe del canvi dels temps que ens ha tocat viure.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.