Vés al contingut
Com cada any, i aplegats pel Consell Evangèlic, les principals Institucions Evangèliques van participar en el Culte d’Acció de Gràcies que se celebra en el decurs del mes de gener.
El propòsit d’aquest culte és doble. Per una banda, donar gràcies Déu per les benediccions viscudes i, per l’altre banda, cercar la seva direcció pel nou any que està començant.
És molt important que, com a creients, seguim celebrant aquest culte especialment en l’entorn que ens ha tocat viure. Tot recordant la duresa de l’actual moment històric cal que continuem mantenint la nostra mirada en Jesús, qui dona sentit i vida a la nostra vida.
Una espiritualitat que ens porti a l’escapisme, no és una espiritualitat cristiana. Una espiritualitat que ens porti a un realisme sense esperança, tampoc és una espiritualitat cristiana.
La espiritualitat cristiana és l’espiritualitat que, sense fugir d’estudi ni renunciar a la transcendència, sap viure en el seu present històric continuant vivint el propòsit de la vida que trobem en Jesús.
Aquesta espiritualitat ens porta a donar gràcies pel que vivim però també ens porta a mostrar un agraïment més gran pel que som en Jesús.
En Jesús som una nova creació de Déu, som anticipació del que serà i, encara més, som l’anunci del que poden ser els que encara no creuen.
Tot Culte d’Acció de Gràcies és una afirmació de la nostra fe i una invitació a creure. Una invitació perquè els que ja creiem afermem encara més la nostra fe. I una invitació als que han deixat de creure o encara no creuen a trobar en Jesús sentit a la vida.
Els cristians, com a Comunitat de la Bíblia, ens agrada arrenglerar-nos darrera de Jesús. És per aquesta raó que ens declarem Seguidors i Seguidores de Jesús perquè en aquest seguiment trobem la raó de viure.
Avui, quan tants i tants han perdut la seva raó de viure, per les decepcions que els ha donat la vida en els darrers temps, és un signe d’esperança personal i col·lectiva que gent com la que ens envolta cada dia s’aplegui per afirmar que la nostra no és una esperança vana, sinó fonamentada en el Crist.
I per aquesta raó encara tenim forces, alè i convicció per continuar celebrant el Culte d’Acció de Gràcies.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.