Vés al contingut
Jesús començà el seu ministeri entre nosaltres amb les paraules que l’evangelista Lluc recull en el capítol quatre del seu evangeli tot dient: “L’Esperit del Senyor ... m’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn a la llum, a posar en llibertat els oprimits, a proclamar l’any de gràcia del Senyor”.
Veiem, doncs, que la paraula de Jesús és paraula de llibertat, és paraula de compromís amb els més pobres i amb les persones en risc d’exclusió social - com avui diríem-.
La seva va ser una vida coherent i plena de generositat, una generositat tan immensurable que el van portar fins a la mort.
Ell ens va mostrar el camí.
Però abans de morir ens va explicar clarament què esperava de nosaltres.
Ens va concretar el camí, per si no havia quedat clar, i ens va mostrar com volia que es comportessin els seus seguidors.
Les seves són les conegudes paraules recollides a l’evangeli de Mateu capítol 25 quan diu: ”perquè tenia fam, i no em donàreu de menjar; tenia set, i no em donàreu de beure; era foraster, i no em vau acollir; anava despullat, i no em vau vestir, estava malalt o a la presó, i no em vau visitar”
Els que l’escoltaven sembla que fóssim nosaltres mateixos o conciutadans nostres d’aquest novembre de l’any 2012. Amb cara de sorpresa li van contestar: “¿Quan et vam veure afamat o assedegat, foraster o despullat, malalt o a la presó, i no et vam assistir?”
I Jesús els contestà: “Us ho asseguro: tot allò que deixàveu de fer a un d’aquests més petits, m’ho negàveu a mi”.
No podem posar cara de sorpresa, no podem dir que no sabem de què ens estan parlant. Qui ens parla és Jesús. Ens mostra clarament el camí i ens concreta com hem de fer aquest camí i a qui hem de recollir tot fent el camí.
El compromís social dels cristians no és més, però tampoc menys, que el compromís cristià amb Jesús perquè si no ens comprometem amb els que ens necessiten estem negant el Crist que afirmem que portem dins del cor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.