Vés al contingut
Arran de la polèmica generada per la proposta de l’Ajuntament de Vic, la Plataforma d’Entitats Cristianes amb la Immigració, integrada majoritàriament per entitats d’inspiració catòlica i que compta amb presència d’entitats d’inspiració protestant, ha deixat palès el seu compromís amb la immigració, mitjançant una Declaració publicada a finals aquest mes de febrer.
La Declaració és un text equilibrat on es valora la bona tasca que es fa des dels Ajuntaments en l’acollida i la integració social de la immigració, però on també es posa en qüestió “les posicions preses per responsables polítics o institucionals... massa sovint més orientats per interessos partidistes o electoralistes”. En la seva anàlisi lamenta que determinats mitjans de comunicació “no han estat a l’alçada” a l’hora de comentar els esdeveniments de l’Ajuntament de Vic.
Entre altres raons fonamenta la seva posició en dos principis: primer, en la necessitat que tenim d’enfortir la nostra cultura democràtica i jurídica. I, segon, en la necessitat de prendre decisions en funció dels principis morals.
Defensar la democràcia, l’estat de dret i prendre decisió en funció de valors, i no en funció d’enquestes electorals, és tota una declaració de principis. Si, a més a més, la raó d’aquesta declaració és per defensar els drets dels immigrants la declaració de principis se supera a ella mateixa per transformar-se en una lliçó per a propis i estranys.
En una societat, en la que massa sovint les notícies són males notícies i en la que quan apareixen als mitjans no acostumen a parlar gaire bé de les Esglésies cristianes, ens correspon a totes i a tots contribuir a difondre les nostres bones notícies quan es produeixen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.