Vés al contingut
Segons publica la premsa més de 12.000 persones han estat assassinades per aquesta organització, centenars de nenes han estat segrestades per vendre-les com si no fossin ésser humans i més de 50 Esglésies Cristianes han estat assaltades.
I aquests són els fets dels que tenim notícia.
Els esdeveniments han transcendit per la seva magnitud i actualment ja formen part de l’agenda de treball de molts països i dels principals líders mundials.
La gent, tan normal com tots nosaltres, en parlar-ne sap perfectament de què estem parlant.
Darrera d’aquesta acció continuada hi ha una manera d’interpretar la realitat.
Jo diria que hi ha una amenaçant manera d’interpretar la realitat.
La gent normal com nosaltres ens sentim amenaçats per gent extremista com ells. Gent que ha fet del seu extremisme la seva raó de ser. El pitjor és que ens volen fer creure que ho fan en defensa d’una determinada religió.
No és pas veritat.
Ho fan en nom del seu extremisme i utilitzen una determinada religió com a cobertura de les seves accions.
Tot extremisme és fanàtic i el fanatisme és la negació de la religió. De qualsevol religió. Per definició una persona religiosa és, i ha de ser, una persona que fa el bé a qui l’envolta. És una persona que no es deixa emportar pels fanatismes d’aquest món.
Permeteu-me que citi a Jaume, un autor del Nou Testament cristià.
En el capítol 1 del seu llibre i en el verset 27 escriu:”La religió pura i sense taca als ulls de Déu Pare consisteix en això: ajudar els orfes i les viudes en les seves necessitats i guardar-se de la malícia del món”.
Ens resulta fàcil identificar i condemnar el fanatisme dels components de Boco Haram.
La pregunta que tots ens hem de fer cada dia és més difícil d’identificar: Vigilo per no caure en la malícia (fanatisme, extremisme, simplisme) d’aquest món?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.