Vés al contingut

JOC.jpg

En els darrers anys hem viscut un canvi pel que fa a la implicació en les associacions de joves. Sembla ser que la societat està canviant i totes les organitzacions se n’estan ressentint. A la JOC aquest canvi no ha estat diferent, i durant força temps hem vist com les nostres federacions s’han anat aprimant en nombre de militants. Davant d’això calia fer un replantejament de l’estructura global del moviment, ja que no era viable mantenir un funcionament que havia estat pensat per a unes federacions molt més nombroses i amb unes necessitats molt diferents. Calia actualitzar-nos per continuar estant al servei dels i les joves, i això és el que vam treballar en el nostre darrer Consell. Vam decidir enfortir les federacions i l’estructura nacional, i el resultat, entre d’altres coses, va ser la fusió de moltes federacions. A la nostra diòcesi, hem passat de dues federacions, El Baix i Montserrat, a una sola federació: El Baix-Montserrat.
Aquest moment de canvi s’ha viscut amb esperança i il·lusió entre tots nosaltres. Malgrat ser pocs militants les forces per continuar donant testimoni allà on som no s’han debilitat; ara, més que mai, tenim ganes de continuar teixint la JOC als nostres pobles, i ho fem amb la certesa de que tenim un moviment al darrera que es renova per estar al servei de qui més ho necessita. La fusió no implica passar de federacions poc nombroses a grans federacions. En el cas de El Baix-Montserrat som quatre grups de RdV amb un total de 26 militants, més un grup d’iniciació. La fusió implica poder treballar en equip, no sentir-nos sols, fer més forts els grups de RdV, donar sentit a la nostra tasca. Continuem sent pocs, però ens sentim més capaços d’arribar allà on som. És per això, que la nova federació es va marcar com a principal objectiu la iniciació, creant un equip de cinc persones més un consiliari que vetllen per la pastoral de joves de les nostres parròquies.
El procés de la fusió també ha estat una tasca realment enriquidora en la que tots i totes ens hem sentit part d’aquest nou projecte que començàvem plegats. Ens ha servit per adonar-nos de la riquesa que tenim en els nostres pobles i aprendre noves maneres de treballar. Des de principis de setembre els dos comitès federals hem treballat amb il·lusió i esforç per fer possible aquesta fusió. Hem fet una aturada en les nostres antigues federacions per veure de quina manera podíem enfortir els grups, les responsabilitats, etc. Tot això no hagués estat possible sense el suport de l’equip de consiliaris, sempre atent a les necessitats que anaven sorgint, ni sense el seguiment del secretariat nacional, sempre pendent del procés que estàvem vivint.
Aquest camí que ara comencem ha de servir per continuar fent present la JOC a la nostra diòcesi, però també ha de servir per fer que els i les nostres militants se sentin part d’un projecte en comú i no se sentin sols en la seva tasca. No serà un camí fàcil, doncs són moltes les realitats de joves que van sorgint i pocs militants per donar resposta, però esperem comptar amb el suport de les nostres parròquies i d’antics militants. La feina no serà possible sense acompanyament, i és per això que aquesta nova etapa també ha de servir per crear noves sinergies amb el nostre moviment germà, l’ACO, a qui esperem poder transmetre aquest projecte que ara estem començant.
Que aquest pas serveixi per vetllar per la pastoral de joves i per continuar donant testimoni allà on som.
Mireia Hernández Asensi. Responsable Federal El Baix-Montserrat

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.