Vés al contingut

Ho vaig fer l'any passat per primera vegada i enguany, amb un petit grup d'amics hi tornarem. El dia de la Mare de Déu, anirem a la Selva del Camp per fruïr de nou de la Representació del Misteri de l' Assumpció de Madona Santa Maria. Es tracta del drama assumpionista més antic d' Europa, en llengua romànica que ha arribat fins a nosaltres. Eltext original és del s XIV, amb música del repertori gregorià i polifònic dels s XIII i XIV.

Ja fa 31 anys que es va recuperar el text, del que hi havia hagut noticies des del s. XIX, i des de llavors es representa a l'Església de Sant Andreu Apòstol de La Selva del Camp, el dia 14 a les 22h i el dia 15 a les 20h.

L'obra es cantada a capella, per la gent de la Selva, no professionals, que assagen i preparen el Misteri durant l'any.

I aquesta va ser la meva gran sorpresa: descobrir una qualitat musical, escènica i d'interpretació bellíssima.Posada en escena austera, mesurada, amb veus de qualitat, amb afinació impecable, fins i tot cantant " a capella". Amb una dicció que ens permet la comprensió del text en cada moment, un text adaptat del català medieval per Mn. Armand Puig, fill de La Selva, i un dels esperits inquiets i polifacètics que hi ha darrera d'aquesta representació.

Però per a mi el més important és que la interpretació que en fan la gent de La Selva del Camp traspua passió, convenciment; genera entre ells un teixit d'emocions i d'experiències interiors, jo diria espirituals, que ens ajuden a tots els que hi assitim a copçar el misteri del Misteri .

Jo no sé que hi ha en el cor de cada una de les persones que participa en el MIsteri, però en tot cas, jo vaig rebre l'any passat una forta sotregada, de bellesa, d'espiritualitat i de pregària.

Per això enguany hi tornarem.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.