Vés al contingut

Al·locució final del papa Francesc al Via Crucis. 3 d’abril 2015

O Crist, crucificat i victoriós. El teu Via Crucis és el resum de la teva vida. És la icona de la teva obediència a la voluntat del Pare. És la realització del teu infinit amor per nosaltres, pecadors. És la prova de la teva missió. És l’acompliment definitiu de la revelació i la història de la Salvació.

El pes de la teva Creu ens allibera de totes les nostres càrregues. En la teva obediència a la voluntat del Pare, nosaltres ens adonem de la nostra rebel·lió i desobediència. En tu, venut, traït i crucificat pels teus, els teus éssers estimats, nosaltres veiem les nostres traïcions habituals i la nostra diària infidelitat. En la teva innocència, Anyell Immaculat, veiem la nostra culpabilitat, en el teu rostre ple de cicatrius, escopit, deformat, veiem la brutalitat dels nostres pecats. En la crueltat de la teva Passió, veiem la crueltat del nostre cor i les nostres accions. En el teu sentir-te abandonat, veiem tots els abandonats pels familiars, la societat, l’atenció i la solidaritat.

En el teu cos sacrificat, perforat, esquinçat, veiem els cossos dels nostres germans abandonats al carrer, desfigurats per la nostra negligència i la nostra indiferència.

En la teva set Senyor, veiem la set del teu Pare misericordiós, que en tu ha volgut abraçar, perdonar i salvar tota la humanitat. En tu, Amor Diví, veiem avui encara els nostres germans perseguits, decapitats i crucificats per la seva fe en tu, davant dels nostres ulls o sovint amb el nostre silenci còmplice.

Imprimeix, Senyor, en els nostres cors sentiments de fe, d’esperança, de caritat, de dolor pels nostres pecats. I porta’ns a penedir-nos dels nostres pecats que t’han crucificat. Porta’ns a transformar la nostra conversió dita només amb paraules, en una conversió de vida i d’obres. Porta’ns a mantenir en nosaltres un record viu del teu rostre desfigurat, per no oblidar mai l’elevat preu que has pagat per alliberar-nos.

Jesús crucificat, reforça en nosaltres la fe, que no caigui davant la temptació. Fes que revisqui en nosaltres l’esperança, que no s’esvaeixi seguint les seduccions del món.

Cuida en nosaltres la caritat, que no es deixi enganyar per la corrupció i la mundanitat. Ensenya’ns que la creu és el camí de la Resurrecció. Ensenya’ns que el Divendres Sant és el camí vers la Pasqua de la llum. Ensenya’ns que Déu no s’oblida mai de cap dels seus fills, i no es cansa mai de perdonar-nos i abraçar-nos amb la seva infinita misericòrdia. Però ensenya’ns també a no cansar-nos mai de demanar perdó i creure en la misericòrdia il·limitada del Pare.

Ànima de Crist, santifica’ns. Cos de Crist, salva’ns. Sang de Crist, embriaga’ns. Aigua del costat de Crist, renta’ns. Passió de Crist, conforta’ns. Oh bon Jesús, escolta’ns. Dins de les teves nafres, amaga’ns. No deixis que ens separem de tu. De l’enemic dolent, defensa’ns. A l’hora de la nostra mort, crida’ns. I mana que anem vers tu, perquè et lloem amb els teus sants, pels segles dels segles. Amén.

A continuació, el Sant Pare ha donat la benedicció i després ha afegit.

“Ara, tornem a casa amb el record de Jesús i de la seva Passió i del seu gran amor, i també amb l’esperança de la seva feliç Resurrecció”.

Traducció: Josep Ma Torrents –Catalunya Religió

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.