Vés al contingut
El Centre Edith Stein-Pastoral Universitària, juntament amb la Universitat de Barcelona, organitzen pel dijous 24 d’abril la jornadaESPERANÇA, IL·LUSIÓ I UTOPIA EN EDUCACIÓ. Són les terceres jornades organitzades conjuntament amb la Universitat de Barcelona. Aquests són els objectius de la jornada: “Al llarg de tota la humanitat l’educació ha estat l’eina fonamental de transformació de les persones i de les societats. I encara ara el principal criteri per a mesurar en nivell de desenvolupament d’un país continua essent l’educció i la formació.
Certament l’educació té un poder especial per a conduir a les persones i a les societats cap unes fites de major benestar, de major felicitat, de major autonomia i llibertat, en definitiva l’educació és l’eina fonamental que pot ajudar a dignificar a la persona i que pot contribuir a crear un món millor per a tots.
I des d’aquest convenciment pensem que la il·lusió, l’esperança i la utopia poden i han de franquejar la situació de crisi i desorientació que travessem. Els educadors tenim el deure ètic de no abandonar-nos a la queixa i el desànim sinó de lliurar-nos creativa i constructivament en l’estimulant tasca d’acompanyar als altres en el seu camí per a ser millor del que són. Tots aquells que creiem i estimem l’educació podem i hem de reilusionsar-nos de nou, inventar noves realitats, buscar nous referents i noves pràctiques que transcendeixin la realitat que tenim i ajudin a fer possible somnis i utopies. Es des d’aquesta perspectiva que pensem que ens cal recuperar també les bases de l’humanisme cristià, l’humanisme que pren l’esperança, aquesta vida nova que vol emergir, com la seva raó de ser. L’esperança en que el desànim, les contrarietats, la manca de recursos, la pèrdua de valors, etc. no tenen la darrera paraula. Un altre món és possible. L’alegria és possible, la bondat és possible, el respecte és possible, la vida és possible … tots podem contribuir a fer-ho possible.
Amb aquests ànims i per tercer anys consecutiu, el Centre Edith Stein i la Facultat de Pedagogia de la UB uneixen els seus esforços en l’organització d’aquesta jornada per tal de donar a conèixer i promoure a figures i institucions que ens poden ajudar a il·lusionar-nos de nou, a construir noves utopies, a viure en l’esperança d’un món millor.
Les inscripcions ja estan obertes. Podeu consultar el cartell amb l’horari.
Informació i inscripcions: Centre Edith Stein. C/ València, 244, 3r., 934876363.

http://www.universitaties.cat i http://ub.edu/pedagogia

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.