Vés al contingut

(Universitaties.cat) L'Espai Von Balthasar del Centre Cristià dels Universitaris (CCU) organitza l'exposició "Tres amors i Tres Arts" de l'autora Goretti Pomé en homenatge a Joan Maragall. La inauguració de la mostra tindrà lloc el dijous 5 de maig a les 19 hores a través d'un concert que comptarà amb música en viu de Toni Torrelles i Raúl Benéitez musicant i interpretant diversos poemes de Maragall.

L'exposició serà oberta del 2 de maig al 30 de juny i es podrà visitar els dimarts, dimecres i dijous de 16 a 20 hores.

Goretti Pomé Artista pintora i poeta. Llicenciada en Belles Arts i estudiant de l'ISCREB. Va col•laborar uns anys en la producció de cinema d'animació a D'OCON FILMS. En aquest projecte, és autora dels quadres i de les reinterpretacions poètiques dels poemes de Maragall.

Els quadres de Goretti, són sobretot expressió de fondàries d'ella mateixa. Ressonàncies de les cançons que Toni Torrelles ha composat dels poemes de Maragall... I ressonàncies del que ha sentit escrivint la seva evocació personal dels poemes. Un tot..., un conjunt d'elements simbiòtics, fusions de sensacions evocadores del que va sentir Maragall... I com ens impregnen a nosaltres de nous significats, a voltes transcendents, a voltes més tangibles... Aquests quadres son una reobertura d'ella mateixa a la creativitat després de 10 anys de no pintar ni escriure pràcticament... ( Tot i haver pintat des de nena, sempre... com a actitud vital). Una creativitat rescatada l'estiu passat al Monestir de les Avellanes pintant un Crist ressuscitat, una creativitat que reneix en el silenci interior, en l'espai de retrobada espiritual, en l'espai de contemplació, sense espai ni temps, en una aturada de la vida. Els quadres tenen dues línies pictòriques, una abstracta que es refereix als poemes personals que li han evocat els de Maragall, i una més figurativa referida als poemes directament de Maragall. Això demostra que malgrat pintar en abstracte, també es poden interpretar les mateixes temàtiques en figuratiu... I tot condueix als mateixos sentiments.

Toni Torrelles. Germà marista, educador, cantautor. Cofundador del grup Kairoi de música cristiana. Membre del grup 3ambtu de música cristiana.
Actualment, responsable de la Pastoral Educativa de la FECC. En aquest projecte ha musicat fragments dels poemes de Maragall i de Goretti Pomé.

Les músiques creades per Toni Torrelles parlen de Maragall, de l'esperit, de la interioritat, de l'amor, de Déu... són músiques que rescaten fragments de cada poema per fer-los evocació, elogi, discurs... poemes que arrenquen un nou vol i traspassen el temps per aterrar en l'avui.
Toni Torrelles, després d'un llarg recorregut de creació musical, arriba a un punt de facilitat en la composició musical que ha estat capaç de composar, improvisadament, mentre Goretti pintava un quadre, barrejant acords, recitacions, emocions... empatitzant
amb l'objecte de creació fins a fer-ne vivència i fusió. Maduresa i seguretat creativa.
Aquests quadres s'han pintat escoltant cada poema cantat... un i un altre cop sense parar fins que el quadre ha estat acabat. Amb els matisos de cada paraula... amb l'èmfasi de cada entonació...

Tant l'exposició com el concert d'inauguració, tindran lloc al C/ Villarroel 81, baixos. Barcelona.

Més informació: Tel: 93 3233368 (Dt, dc i dj de 16-20h) espaivonbalthasar@dpuniversitaria.org / www.universitaties.cat

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.