Vés al contingut

Imatge eliminada.

Que ja portem una bona colla d’anys parlant-ne no vol dir que els projectes multilingües de les escoles estiguin consolidats. Certament s’ha fet molt bona feina en molts centres. El nombre de Certificacions com a Escola Multilingüe d’escoles cristianes ho acredita. També el creixent nombre d’alumnes dels nostres centres que s’examinen –i amb bons resultats- en els exàmens de la Universitat de Cambridge.

Però no podem afluixar gens. Als valors sovint destacats del multilingüisme, cal afegir-hi la pressió social per l’aprenentatge de l’anglès, al qual cal donar resposta. Aquesta resposta ha d’emergir des dels resultats obtinguts per l’alumnat i no pas des de l’esnobisme d’algunes mesures més aparents que eficaces. En aquesta línia, les propostes que l’Escola Cristiana ha anat aportant per alimentar els projectes multilingües de les escoles estan donant bons fruits.

Fa vuit anys que va néixer el projecte Escola Multilingüe de l’Escola Cristiana amb l’objectiu d’augmentar les hores d'exposició dels alumnes a la llengua estrangera. Avui, moltes de les iniciatives endegades, com el pioner Programa Auxiliars de Conversa (PAC), ja estan ben consolidades, però també es van oferint noves propostes per avançar vers el susdit objectiu a totes les escoles cristianes.

En aquesta línia hem cercat una alternativa per a la formació en llengua anglesa del conjunt del professorat dels nostres centres. La manca de finançament va estroncar l’oferta de formació que havíem promogut; però, entre les novetats del proper curs, podrem presentar el Total English for Teachers, el programa de formació per assolir un nivell bàsic de coneixement de l’anglès, amb una base de formació online que faciliti l’accés al professorat de tots els racons del país, amb reforç presencial, adaptació als diferents nivells, mètodes contrastats i preus molt assequibles.

Per informar a bastament de totes les propostes emmarcades en el projecte Escola Multilingüe i, molt especialment, del Total English for Teachers, convoquem una sessió informativa gratuïta el dimecres, dia 3 de setembre, a les 16.30 h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB - carrer Montalegre, 5).

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.