Vés al contingut

La setmana passada recollíem l’acceptació, per part del Papa Francesc, de la renúncia al govern pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona presentada pel senyor Cardenal Dr. Lluís Martínez Sistach i el nomenament com a nou arquebisbe de monsenyor Juan José Omella Omella, en l’actualitat bisbe de Calahorra i La Calzada-Logroño. Com indicàvem, aquesta informació afecta també a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), atès que l'arquebisbe de Barcelona és, per raó del seu càrrec, president de la FECC.

Mons. Juan José Omella neix a la població de Cretas, província de Terol i arxidiòcesi de Saragossa, el 21 d’abril de 1946. Va estudiar en el Seminari de Saragossa i en Centres de Formació dels Pares Blancs a Lovaina i Jerusalem. El 20 de setembre de 1970 va rebre l’ordenació sacerdotal. Va treballar com a vicari i rector i, entre 1990 i 1996, com a vicari episcopal a la diòcesi de Saragossa. Durant un any va ser missioner al Zaire.

El 15 de juliol de 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa. El 27 d’octubre de 1999 va ser nomenat bisbe de la diòcesi de Barbastre-Monsó. Entre el 24 d’agost de 2001 i el 19 de desembre de 2003 va ser administrador apostòlic d’Osca i, entre el 19 d’octubre de 2001 i el 19 de desembre de 2003, també de Jaca. El dia 8 de abril de 2004 fou nomenat bisbe de la diòcesi de Calahorra i La Calzada-Logroño. És també consiliari nacional de Mans Unides. El 6 de novembre de 2014, la Santa Seu feia públic el seu nomenament com a membre de la Congregació pels bisbes.

A la Conferència Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des de 1996 i, de 2002 a 2008, en va ser president. El 13 de març de 2014 va ser escollit novament president d’aquesta Comissió.

Com li hem manifestat ja per escrit, li donem la benvinguda alhora que “confiem en el vostre mestratge i guiatge perquè les nostres escoles segueixin oferint un servei d’Església a la societat catalana”.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.