Vés al contingut

Imatge eliminada.

El germà de La Salle Ramon Farrés Vilaró va morir el passat 25 d’agost a la Casa Sant Josep de Cambrils, als 82 anys d'edat. Nascut a Calaf el dia de Reis del 1934, portava 65 anys de consagració religiosa com a germà de La Salle.

D’aquesta llarga trajectòria religiosa i pedagògica, en destaca la seva etapa com a Delegat d’Educació de La Salle Catalunya, durant la qual va aportar a la Institució elements de renovació i innovació pedagògica, com el PEI o la lectura eficaç, entre d’altres, i va col·laborar amb el Secretariat de l’Escola Cristiana, ara FECC, on va formar part de l'equip que l'any 1974 va rebre l'encàrrec de 'pensar' en el que aleshores calia fer per impulsar la necessària actualització de les escoles de l'Església a Catalunya. Essent delegat provincial per a les escoles de La Salle va participar molt activament en totes les iniciatives impulsades pel Secretariat de l'Escola Cristiana, començant per l'organització de les Jornades sobre l'Escola Cristiana que volem, que van justificar la redacció, publicació i divulgació del document L'escola Cristiana que volem, la llavor que, amb el pas dels anys, va donar lloc a la fundació del Consell i del Secretariat de l'Escola Cristiana (1977) per part del cardenal Jubany.

A banda, va oferir formació a diverses institucions religioses i, sobretot, assessorament i mediació per aconseguir acords de complementarietat amb La Salle, avançant-se als temps presents, en moments de gran activitat pedagògica, de profunds canvis en la legislació educativa i de presa de decisions no sempre ben compreses.

També destacà en la seva carrera professional l’etapa com a professor i director de l’Escola Universitària de Magisteri Blanquerna, on va exercir com a formador de Germans i futurs mestres.

A partir de l’any 1995, va ser l’encarregat de fer realitat el Patronat de l’escola Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, un model de servei educatiu al poble i de bon funcionament, de la qual va ser president entre el 2007 i el 2014.

La seva manera de ser, la seva bonhomia i les seves bones relacions amb les autoritats educatives i els responsables pedagògics d’altres institucions religioses i civils li valgueren un gran respecte i consideració en els sectors educatiu i religiós. Déu nostre Senyor l’hagi acollit prop d’Ell.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.