Vés al contingut

El Departament d’Ensenyament ha comunicat al col·legi Mare de Déu de Montserrat de Les Borges Blanques que ha estat seleccionat per formar part del Grup d'Experimentació per al Plurilingüisme (GEP) durant els cursos 2014-15 i 2015-16 en el marc del desplegament per al Plurilingüisme a l’escola catalana.

Formar part del GEP permetrà que es duguin a terme actuacions concretes que defineixin escenaris òptims per a la millora de la competència plurilingüe dels nois i noies. Això implica que, dins el Projecte Lingüístic del centre, hi ha de constar el pla de lectura escolar (PLE), la integració de l’aprenentatge de llengua i continguts amb l’enfocament AICLE i el tractament integrat de les llengües del centre educatiu (TIL).

D’altra banda, l’escola va rebre la passada setmana la visita de divuit alumnes i dos professors de Nova Zelanda, després que el curs anterior s’establís contacte amb el centre escolar Mount Aspiring College de Wanaka, amb el qual hi va haver un intercanvi de correus electrònics i contacte mitjançant les xarxes socials entre l’alumnat dels dos centres.

L’alumnat de Nova Zelanda, que estudia castellà com a llengua estrangera, escrivia en castellà i l’alumnat del Mare de Déu, en anglès. A mitjan curs passat va sorgir la possibilitat d’acollir-los uns dies durant un viatge que havien de fer per Europa aquest setembre. El col·legi Mare de Déu de Montserrat, que ja té experiència en projectes Erasmus+ (antigament Comenius) tant a Primària com a ESO, considera que aquestes experiències són molt enriquidores per a tota la comunitat educativa, ja que possibiliten conèixer i conviure amb persones de diferents cultures i compartir-hi inquietuds i vivències.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.