Vés al contingut

Imatge eliminada.

La setmana passada es va saber que Malala Yousafzai és la guanyadora del Premi Nobel de la Pau 2014, la persona més jove que ha obtingut mai aquest guardó.

El jurat ha valorat la seva lluita a favor dels drets dels infants i de la gent jove i, en especial, el dret a rebre educació. Pel mateix motiu, a més de Malala, també ha estat guardonat el Nobel de la Pau Kailash Satyarthi, un activista indi pels drets dels infants i contra l'explotació infantil.

Malala Yousafzai, entre d’altres guardons, ja va rebre el Premi Internacional Catalunya de l'any passat. Com ara s’ha recordat, en rebre la distinció catalana Malala va reclamar no ser recordada com la dona disparada pels talibans, sinó com la que lluita pels drets de l'educació de tothom, homes i dones: “El meu missatge: no espereu que ningú ho faci, feu-ho per vosaltres mateixos”.

Malala va assolir notorietat quan, el 9 d'octubre del 2012, va rebre un tret al cap d’un pistoler milicià del règim del Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) quan tornava de l'escola en autobús. Va quedar ferida al crani i al coll i no va ser fins mitjan gener del 2013 que va rebre l'alta mèdica i va poder tornar a classe.

El cas de Malala Yousafzai hauria de ser present a totes les escoles. Els nostres alumnes l’haurien de conèixer. La seva interpel·lació és directa i brutal. Interpel·la sobre les condicions de vida de tants milions de persones, però interpel·la també sobre l'educació (i l'escola) i la seva importància, tant lleugerament tractada a vegades en els nostres contextos.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.