Vés al contingut

Imatge eliminada.

El passat dissabte, dia 20 de febrer, el col·legi El Carme de Tarragona va iniciar la celebració del centenari de l’escola (1916-2016), fundada per la Mare Teresa Guasch de les Germanes Carmelites Tereses de Sant Josep.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol; de la Superiora general de la Congregació, la Gna. Rosa Bernardo; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el P. Enric Puig; l’alcalde de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sra. Sílvia Rodes.

Després de visualitzar un vídeo amb imatges de tota la història del col·legi, des dels seus inicis fins a l’actualitat, en el capítol de parlaments introduït pel director del centre, Xavier Solé, intervingueren les autoritats presents que glosaren l’itinerari històric del col·legi, el seu arrelament social, el treball ben fet de cada dia. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, assenyalà que l’escola ha estat un nexe entre les persones i la societat, ja que ha transmès valors de lluita contra les desigualtats i vocació d’ajuda als més necessitats. L’arquebisbe, Jaume Pujol, va encoratjar els docents a seguir el camí traçat per les fundadores, i va agrair en nom de tota l’arxidiòcesi el treball educatiu que s’ha realitzat durant tots aquests anys a l’escola.

En el decurs de l’acte la soprano Marta Matheu, exalumna de l’escola, va interpretar les peçes Canticorum Jubílo i l’Ave Maria, de Schubert, i El cant dels ocells de Händel, amb l’acompanyament musical de dues mestres del col·legi. Un refrigeri servit al menjador de l’escola va cloure l’inici de la celebració del centenari.

Per molts anys, Col·legi El Carme!

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.