Vés al contingut

Imatge eliminada.

El proppassat dijous, dia 5 de novembre, traspassà la Gna. Dolors Canal i Vilarrasa, religiosa xaveriana. La seva trajectòria s’ha desenvolupat durant més de cinquanta anys com a professora i directora de l’Escola Tècnica Professional Xavier, membre del consell assessor de formació professional de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i membre de la junta directiva de l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya (APSEC).

S’ha dedicat, amb un notable esperit de servei i humilitat, a treballar per la formació professional de la joventut i, en especial, per la promoció professional de la dona, fins i tot en èpoques poc proclius a aquesta formació, esdevenint una de les capdavanteres en aquesta acció. La tasca desenvolupada per la Gna. Dolors Canal la feu mereixedora de la Creu de Sant Jordi. Un reconeixement als serveis prestats com a titular de l’Escola Tècnica Professional Xavier.

Ha fomentat la formació dels educadors i ennoblit la seva tasca amb saviesa educativa i bonhomia, sempre des d’una acció poc sorollosa, però carregada de sentit i de l’autoritat que neix del servei. El mestratge que la seva acció ha generat, des d’una fidelitat als ensenyaments de Jesús, ha estat d’una repercussió social molt notable.

Divendres, acabades les exèquies, el seu despatx restava solitari. Una rosa blanca sobre la taula de treball de la Gna. Dolors era testimoni d’absència i agraïment. Que Déu Pare l’aculli prop d’Ell i des d’allí segueixi vetllant per l’escola, pels educadors i pels alumnes.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.