Vés al contingut

El passat 7 de març va tenir lloc a Sant Cugat el primer CodeWars d’Europa, una competició de programació organitzada per l’empresa HP que compta amb més de 15 anys d’història. Enguany hi van assistir prop de 300 alumnes de tot Catalunya i d’edats molt diverses, des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

La competició consisteix a resoldre el màxim de problemes d'un llistat de 20. Per solucionar-los cal combinar diferents habilitats: la matemàtica, la lògica, la creativitat i, per descomptat, la programació. Acabar-los tots és impossible -tot i que la prova dura 3h-, així que cada equip ha de treballar per escollir l'ordre en què resoldrà els problemes, és a dir, si val la pena de fer problemes fàcils amb pocs punts o difícils d’alta puntuació. Així doncs, el treball en equip és la clau per aconseguir el màxim de punts.

Tres alumnes de 2n de Batxillerat de Jesuïtes Casp, Gabriel Esteban, Ramon Fernández i Martí Serra (2n Batxillerat B) hi van participar i van aconseguir una cinquantena de punts que els va posar a la setena posició. “L’experiència ens va agradar molt, ja que vam poder visitar les oficines de l’empresa on dissenyen les impressores de gran format”.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.