Vés al contingut

El temps d’Advent avança tot obrint finestres del seu calendari. A les escoles cristianes anem preparant i vivint diversos moments i activitats que també ens apropen a la celebració del naixement de Jesús: guarnir els espais amb elements nadalencs, actualitzar la corona d’Advent encenent cada setmana el ciri corresponent; preparar el suro i la molsa dels pessebres de les figures i el vestuari i decorats dels pessebres vivents; els assaigs i altres detalls dels pastorets, guarnir l’arbre, preparar les representacions a les quals convidarem els pares o que compartirem només amb els alumnes; la celebració de l’esdeveniment nadalenc amb professors i personal d’administració i serveis; la festa del tió amb els més petits, la paralitúrgia de pregària o la missa de Nadal a l’escola; cercar la dècima i ajudar a memoritzar-la perquè sigui recitada a l’àpat nadalenc familiar, aprendre i cantar nadales, recollida d’aliments per a persones necessitades, les felicitacions de Nadal de paper o amb un correu electrònic o amb un WhatsApp... i tantes d’altres que caracteritzen aquests dies a les escoles. Procurem que ens ajudin i ajudin els nostres alumnes a descobrir el veritable sentit de la festa.

No ens quedem curts, però: hem d’anar més enllà. Hem de desitjar i testimoniar que la salvació que ens porta Jesús, l’infant de l’humil menjadora del portal, ens renova i ens fa millors, capaços de portar una mica més de llum al món, d’esperança, de justícia, de llibertat... “El poble que caminava en la fosca ha vist una gran llum” (Is 9,1). Mirar endavant per sortir de la mediocritat, de les falses seguretats. Portar llum al món per il·luminar les foscors personals i col·lectives de desànim, mesquinesa, acomodació, apatia, tristesa... La llum de Nadal és esperança per descobrir les possibilitats d’estimar de cada dia i ens ha de refermar en el convenciment que Déu ens confia l’infant Jesús perquè el sapiguem trobar, també, en les múltiples bondats que podem aportar al nostre fer quotidià.

Descobrim les possibilitats del misteri de Nadal i fem-les arribar a tots els racons de l’escola. Descobrim el seu amor i escampem-lo per la terra tots els dies que seguiran aquest Nadal. Expliquem-ho als nostres alumnes davant del pessebre, Testimoniem-ho entre els companys, els familiars i els amics. Preparem la celebració del Nadal. Procurem transmetre’n el veritable sentit.

Temàtica
Tags
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.