Vés al contingut

El Col·legi Claret de Valls va ser fundat pels missioners claretians l’any 1939 a l’antic Convent del Carme -per tant, celebra enguany el 75è aniversari- i el 1971 es va traslladar al seu actual emplaçament, a la Plaça de la Creu.

Actualment és un centre integrat d’Educació Infantil, Primària i Secundària que escolaritza, doncs, infants i joves des de la Llar d’Infants fins al final de l’ESO. Compta amb uns 730 alumnes i amb 55 professionals entre educadors i personal d’administració i serveis, i uns 1100 pares i mares.

Fa 75 anys que el col·legi va obrir les portes amb una matrícula de 90 alumnes, la qual va pujar ràpidament a 123, distribuïts en tres graus. Els claretians havien arribat a la ciutat l’any anterior, quan el 12 de desembre de 1939 es va establir a Valls el primer claretià, el P. Julià Labastida, per endegar el nou col·legi.

A partir del curs 1964-65 s'aconsegueix impartir el Batxillerat Elemental Reconegut i es fan l'ingrés i els quatre cursos de Batxillerat seguits.

El curs 1971-72 es produeixen importants novetats per a la vida acadèmica: comença el Batxillerat Superior Reconegut i l'ensenyament d'alumnat mixt. El curs següent, 1972-73, es trasllada tot el Col·legi a les noves instal·lacions de la Plaça de la Creu.

Durant el curs 1978-79 s'inauguren les noves seccions i el nou edifici de Educació Infantil i s'aconsegueix el reconeixement oficial d’Escola Catalana. El febrer de 1983 s'inaugura el Pavelló Poliesportiu Claret, dins el recinte del Col·legi, i l'octubre de 1985 es reconeix oficialment el nom de CLARET com a l'únic del col·legi.

A partir del curs 1985-86, el col·legi incorpora al seu sistema d'ensenyament i gestió els nous llenguatges de la informàtica. A l’inici del curs 1998-1999 s’inaugura la Llar d’Infants per completar així els dos cicles d’Educació Infantil.

I setanta-cinc anys després, continua incorporant tot allò que exigeixen els nous temps: escola multilingüe, projecte del pla lector, aprenentatges digitals, l’avaluació competencial, projecte oratori, estades lingüístiques, teatre musical, campus esportius, campus d’anglès...

L’octubre passat onze autocars, més de 500 alumnes, mestres i professors, es van traslladar, la vigília de la diada del patró del col·legi, a la ciutat de Vic per tal de fer la visita al temple on reposen les despulles de Sant Antoni Maria Claret, amb motiu del 75è aniversari del col·legi a Valls.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.