Vés al contingut
blog-ruth-drets-limits

A ningú se’ns escapa la dificultat que vivim en aquests temps amb l’educació i desenvolupament dels infants cap a la maduresa. Ara que estem entrant en la setmana dels Drets dels infants.

No, que no en siguin capaços de madurar, sinó més aviat el tipus de tracte i de gestió de la seva educació, sembla no està donant el resultat que potser voldríem.

No, que no hi hagi un bon percentatge d'infants que fan un bon desenvolupament. Sinó que, per altra banda, s’ha emfatitzat tant, en els seus drets i una correcta preocupació pel seu desenvolupament físic, que malgrat tot podem veure una degradació de les bones maneres, maneres i responsabilitats.

No serà que tant parlar de drets i molt poc de límits i responsabilitats, no hem afavorit realment el seu millor desenvolupament?

A part de no haver entès prou bé el canvi radical de vida amb les xarxes i les intranets. Així que avui tenim debats de si posem massa aviat en les mans dels infants aparells com el mòbil o les tauletes que dominen a la perfecció, però no saben on han de posar el límit.

I de la mateixa manera creuen que “dominen” les relacions interpersonals tan necessàries per a la vida, però una altra vegada, no saben on han de posar els límits.

Potser és temps de recordar els drets, però també d’educar en límits, per poder fer un bon desenvolupament de la vida.

Per això m’agrada tant el text bíblic perquè balanceja sempre els dos aspectes fonamentals pel creixement, el dret i la responsabilitat.

Si estimem als infants els hem de donar eines per poder exercir els seus drets i els seus propis límits!

Proverbis de Salomó:

“Volen fer conèixer la saviesa i donar formació,
p
er comprendre sentències intel·ligents,
procurar una formació completa
que porti a ser just, recte i honrat.

Volen proporcionar sagacitat als inexperts,
als joves, coneixement i prudència;
el savi que els escolti augmentarà el saber,
l'home instruït hi trobarà el camí.

Volen fer comprendre proverbis i dites penetrants,
sentències dels mestres i enigmes.
Venerar el Senyor és primícia de coneixement,
només els insensats rebutgen saviesa i formació.”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.