Vés al contingut
blog-pere-tarres-nadal
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.

MARIA MERCADER Tenim Nadal a tocar, un dels moments de l’any en el qual més ens trobem per compartir, familiarment i amb les nostres amistats. Enguany, la frase que acompanya la postal de Nadal de la Fundació Pere Tarrés diu: “Ets llum de Nadal quan il·lumines amb la teva vida el camí dels altres amb la bondat, la paciència, l’alegria i la generositat”. Són paraules del Papa Francesc que ens arriben profundament i amb les quals enguany felicitem Nadal a la Fundació Pere Tarrés.

Ens ho diu el Papa i també ens ho diu l’Evangeli, que sempre ens parla d’allò que som. I Nadal, més concretament, ens parla a la vegada de celebració i de reflexió. Celebració de la nostra identitat més profunda i lluminosa que va naixent (no oblidem que el concepte “Déu” en sànscrit significa “llum” o “resplendor”) i reflexió sobre el nostre recorregut existencial: Visc en coherència amb allò que soc?

Aquest temps ens recorda i ens desperta cap a aquesta cerca vital que ens impulsa a caminar per recuperar la nostra pròpia llum i a la vegada ser capaços d’il·luminar als altres.

Nadal segueix ressonant en el nostre interior, com una misteriosa crida a desfer-nos de les nostres cuirasses i de la nostra autosuficiència. Els nostres cors estan cridats a confiar. En moltes ocasions, el cor només s’obre en presència d’algú més humil que nosaltres mateixos. I aquest “altre” el podem trobar ajagut al pessebre. Ell ens recorda que no hem de viure la presència de Déu com quelcom distant o amenaçador, sinó obrint-nos a la seva presència, sense perdre la nostra llibertat.

I ens podem preguntar: què alimenta la meva llum? Com la cuido perquè no s’apagui? Deixem-nos interpel·lar i mantinguem viva la flama d’una humil confiança que, per petita que sigui, és justament la seva senzillesa la que la fa brillar. Aprofitem aquestes dates per posar la llum de la nostra vida al centre de la nostra existència i al servei de totes les persones que ens envolten.

Maria Mercader
Responsable d’Identitat i Pastoral de la Fundació Pere Tarrés

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.