Vés al contingut
Quan ens relacionem amb una persona, o quan coneixem a alguna persona nova, que és el que més valorem o que és el primer que captem?... Doncs, “l’aire” de la persona, l’expressió del seu rostre, la dolcesa de la seva veu, la sinceritat, l’amabilitat, la senzillesa... Tot això conforma l’esperit de la persona, allò que captem quan ens hi relacionem.
Bé doncs, Jesús també té el seu Esperit, l’Esperit Sant..., que és Amor ardent, Perdó incondicional, Joia, Pau, Veritat autèntica... I ens el dóna gratuïtament a mans plenes:
“... Alenà sobre ells dient: Rebeu l’Esperit Sant...” I els deixebles experimenten
joia, pau, perdó... (Jn 20,22).
De manera que podem deixar-nos omplir de l’esperit de Jesús, en relació personal amb Ell. Aquest és el nucli de la nostra vida cristiana, la nostra relació personal amb Jesús Ressuscitat.
Perquè el cristià és aquell que transparenta l’Esperit de Jesús en el seu ésser, en les seves actituds. No es tracta de fer moltes coses o de fer heroïcitats. Es tracta de fer la nostra vida normal, però amb l’Esperit del Senyor!!
- Podem dedicar molt de temps al voluntariat i a servir els altres però amb nervis i criticant als qui no ho fan.... No tenim l’Esperit del Senyor.
- Podem donar grans almoines, però fer-ho amb vanaglòria i presumint del generosos que som.... No tenim l’Esperit del Senyor.
- Podem fer molts adeptes i tenir molta gent en els nostres grups, però si ho fem sense respectar la llibertat de les persones o la seva consciència..... No tenim l’Esperit del Senyor.
El qui té l’Esperit del Senyor és humil, és discret, no s’altera per res, és amable, està posseït d’una joia serena, té sentit de l’humor, és dolç, és transparent, no enganya... Aquesta és l’obra de l’Esperit Sant dins nostre, transforma el nostre ésser profund, ens transfigura per dintre....
“...Deixem-nos transformar per l’Esperit...!!”
Fra Josep Manuel Vallejo

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.