Vés al contingut
Catalunya Religió
100-anys-troballa-cova-00
Fotografia: Bisbat de Solsona.
Galeria d'imatges

BISBAT DE SOLSONA Amb motiu dels 100 anys de la Cova de la Troballa del Santuari de la Mare de Déu de Queralt, Roger Cortina i Jordi Artigas han dut a terme una xerrada sobre la història de la Cova de la Troballa. L'acte, agrupat en el marc de les exposicions de la peça del mes del Museu Comarcal de Berga, s'ha celebrat al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Berga, el dijous 31 d'agost.

Des de l’antiga capella de Santa Helena fins a la construcció de l’actual edificació, aquests han estat els temes que Cortina i Artigas han explicat durant la conferència. També han explicat l'impacte de la Guerra Civil i les inclemències meteorològiques que ha patit al llarg d’un segle de vida. En paral·lel han parlat a la mateixa història del Santuari, amb documents històrics i anècdotes poc conegudes pel públic present.

Una imatge policromada del segle XVIII

El Museu Comarcal Berga ha inaugurat l’exposició de la peça del mes, una imatge policromada del segle XVIII que representa la Mare de Déu de Queralt. Aquesta imatge estava situada al forat on van trobar la Mare de Déu, a dalt a la Cova, i va estar allà durant molts anys fins que va ser substituïda per una imatge més moderna.

L’exposició, que estarà oberta fins al 20 de setembre, es completa amb documents, fotografies i objectes de la Cova de la Troballa i dos plafons que expliquen cronològicament la història i els fets més destacats de la mateixa Cova i del Santuari de Queralt. L’exposició s’ha realitzat amb la col·laboració dels Capitans de la Gala 2023, Santuari de Queralt, Ajuntament de Berga, Parròquia de Santa Eulàlia, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya amb el suport de la Fundació La Caixa.

Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.