(CR) Un any més, entre les Creu de Sant Jordi que concedeix el govern de la Generalitat també es reconeixen institucions i personalitats de l'àmbit religiós. Aquest any destaquen la teresiana Maria Victòria Molins i la Fundació Pere Tarrés.
De Viqui Molins es reconeix "el seu compromís amb les persones més desfavorides, singularment des del barri del Raval de Barcelona" i la seva implicació "en l’evolució de l’Església". També remarca algunes publicacions com el seu llibre Alexia. Experiencia de amor y dolor vivida por una adolescente (1986) que va inspirar al director Javier Fesser el film "Camino". Molins va rebre l'any passat el Premi Internacional Alfonso Comín i el Doctorat Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull. Molins, molt implicada en la difusió de la tasca social i espiritual de l'Església, col·labora a CatalunyaReligió.cat des de 2011 amb el seu video-blog La mística del carrer, on comparteix les seves impressions i vivències en el món de la marginació.
Entre les entitats premiades aquest any hi ha Fundació Pere Tarrés. La Creu de Sant Jordi reconeix "el conjunt del seu treball en el foment de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu". Des d'aquest tasca, es destaca el creixement de l'entitat dels darrers anys en "altres aspectes de l’acció social, com la formació, la recerca i la gestió" i la gestió de realitza avui d'una àmplia xarxa d’albergs i cases de colònies i de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés dins de la Universitat Ramon Llull. Precisament, és aquesta Facultat la que va proposa atorgar l'Honoris Causa a Viqui Molins. La Fundació Pere Tarrés és una de les entitats que dóna suport a CatalunyaReligió.cat des de la creació del portal.
Entre les 13 entitats reconegudes també hi ha la Sala Cabanyes, Secció Teatral del Centre Catòlic de Mataró, coincidint amb el centenari de la seva creació i de la primera representació d’Els pastorets de Mataró. Aquest activitat es defineix com "un espectacle popular molt arrelat a la memòria de la capital del Maresme" i destaca "el seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes". També s'inclou entre les entitats l'Associació Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta.
Entre les 27 personalitats que han rebut la creu de Sant Jordi també hi ha Ignasi-Aureli Argemí, activista cívic i cultural, exmonjo de Montserrat que va ser secretari de l'abat Aureli M. Escarré.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya i distingeix persones o entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a la societat catalana.