Vés al contingut

(Glòria Barrete –CR) El 7 de juny de 2014 les fins aleshores sis províncies salesianes espanyoles van passar a ser dues: La Inspectoria Santiago el Mayor, amb seu a Madrid, i que aplega Astúries, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Comunitat de Madrid, La Rioja, Navarra i País Basc; i la Inspectoria Maria Auxiliadora, que inclou Andalusia, Andorra, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Comunitat Valenciana, Extremadura i Murcia. Aquesta darrera Inspectoria –que inclou les obres catalanes– ha celebrat aquests dies a Barcelona el primer Capítol Inspectorial, l'òrgan de govern de la Inspectoria que ha comptat amb la participació de 117 salesians.

Del 28 al 30 de desembre la residència salesiana Martí-Codolar de Barcelona ha acollit la primera part del Capítol, en què s'han establert les línees de treball per al propers anys, i que culminarà a l'abril amb la celebració de la segona part del Capítol. Un any i mig després de la unificació inspectorial, l'inspector salesià, Cristóbal López, afirma que és una Inspectoria "gran, complexa, però amb molta vida i vida en abundància". La nova Inspectoria és nova en quant a configuració, però antiga en quant a arrels i tradició. El Capítol és reflex d'aquesta diversitat de tradicions i compta amb mecanismes de participació per a que tots puguin dir la seva.

Per a Fernando Navarro d'Elx i Manolo Hurtado de Sevilla el Capítol és "l'oportunitat de conèixer altres realitats i sentir que aquest nou projecte es pot fer realitat de diverses maneres". Alhora, el treball durant els tres dies ha comptat amb una anàlisi per part de l'inspector sobre "les llums i ombres de la nova Inspectoria", el treball de documents com el Directori Inspectorial -un marc normatiu que regula la vida de les comunitats- i el Projecte Orgànic Inspectorial –el POI– que estableixen les opcions prioritàries per als propers anys.

Aquest futur passa per establir línees d'acció entorn als salesians, a les comunitats i obres on es viu, entorn els destinataris,els nous mètodes d'evangelització, i establir mètodes per a una economia responsable, transparent i sostenible que estigui al servei dels més pobres i abandonats, la clau fundacional de la seva missió.

[Fotografia: Salesians]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.