Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Jesuïtes) Més de 85 persones d’arreu de l’estat espanyol participaran aquest divendres i dissabte a Barcelona a la primera jornada de pensament fe-justícia, que convoca el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i que comptarà amb una vintena d’experts com a ponents. S'hi abordaran qüestions com l’experiència religiosa en el món actual, el compromís ecològic i les seves implicacions teològiques, la precarietat laboral o el paper dels moviments socials en la construcció de noves formes de participació.

El binomi fe-justícia ha estat sempre l’eix vertebrador de la reflexió de centres com Cristianisme i Justícia, sota la inspiració de la Congregació General XXXII de la Companyia de Jesús que, l’any 1973, incorporava la justícia com una dimensió inseparable de la fe.

En el context d’oposició dels dos blocs mundials i en plena emergència de la teologia de l’alliberament, la justícia s’entenia sobretot en clau econòmica, de desigualtat, pobresa i explotació. Posteriorment s’hi afegeixen altres elements que requereixen, a més, una transformació més profunda com qüestions de gènere, ecologia o diàleg interreligiós, entre d’altres.

En aquesta jornada, mantenint el focus en les injustícies, es vol centrar l’anàlisi en les causes que les provoquen, les mantenen o les legitimen. Entre els ponents hi ha reconeguts teòlegs com José Ignacio González Faus, membre de l’àrea teològica de Cristianisme i Justícia, Jaume Flaquer, cap de l’àrea teològica del centre, Jaime Tatay, expert en qüestions ecològiques, Lucía Ramon, experta en teologia feminista; persones del món de l’acció social com Teresa Crespo, presidenta de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) o Maria del Mar Magallón, directora de l’ONG Alboan; o representants del món universitari i del pensament com Toni Comín, llicenciat en Filosofia i Ciències Polítiques, Josep Cobo, filòsof, o Óscar Mateos, professor de cooperació i desenvolupament a la Universitat Ramon Llull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.