(Arquebisbat de Tarragona) Aquesta és una de les dades presentades en la segona fase de l’estudi 'L’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social de Catalunya', una recerca promoguda conjuntament per la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació Pere Tarrés. La presentació dels resultats va anar a càrrec d'Àngel Belzunegui, coordinador de l’estudi i director de la Càtedra d’Inclusió Social i Marina Aguilar, coordinadora del treball de camp i investigadora de la Fundació Pere Tarrés.
La presentació, que va tenir lloc el dimecres a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós, va comptar amb l’assistència de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i la directora honorífica de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Carme Borbonès.
"Les persones ateses directament a Catalunya l’any 2014 va ser de 426.976 persones. El 46% d’aquestes persones tenen entre 31 i 45 anys, una dada que no ens sorprèn perquè aquest és el perfil més comú de les persones pobres a Catalunya", va explicar Àngel Belzunegui.
Es calcula que l’acció social de les entitats de l’Església catòlica va beneficiar directa i indirectament més d’1.200.000 persones. L’any 2014 van ser ateses unes 47.000 llars amb un volum de recursos 168 milions anuals, dels quals un 70% provenen de la iniciativa privada, individual, i la resta convenis amb institucions.
L’estudi també constata la importància dels voluntaris vinculats a les entitats socials d’Església, una xifra que s’eleva a les 18.850 persones.
La primera fase qualitativa d’aquest estudi es va presentar el mes de març de 2014.