Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Josep Maria Abella és des del 2003 el responsable mundial dels claretians. Aquest dilluns farà a Barcelona una conferència sobre “La vida religiosa, una xarxa mundial al servei evangèlic de les persones i els pobles”.

El pare Abella és un lleidatà que va ser destinat al Japó sent seminarista i que ha dedicat la major part de la seva vida al continent asiàtic. En la seva etapa com a Superior General dels Claretians també ha participat en dos Sínodes, el dedicat a l’Eucaristia i el de la Paraula de Déu. També és vicepresident de la Unió de Superiors Generals, que aplega els responsables mundials de les ordes religioses.

Des d’aquesta experiència ha parlat amb CatalunyaReligió sobre el treball actual dels religiosos i les religioses -“un milió a tot el món”-, dels qui destaca la seva capacitat de diàleg entre les diverses sensibilitats eclesials i cultures. Un diàleg sempre lligat al compromís: “en les llocs més marginals sempre hi trobareu un religiós, especialment una religiosa”. També, des d'una visió mundial, explica les seves expectatives davant de l'estada de Benet XVI a Barcelona, que serà especialment seguida al Japó.

La conferència de dilluns a les 19’30h. a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona es fa en el marc dels 30 anys de la Unió de Religiosos de Catalunya, i l’endemà de la festivitat del pare Sant Antoni Maria Claret que se celebra aquest diumenge.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.