Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La Cova de Manresa és l’escenari d’un dels episodis cabdals en la biografia de Sant Ignasi de Loiola, on va viure una profunda experiència espiritual i on qualla la part substancial dels Exercicis Espirituals. En el marc de la preparació del cinquè centenari de l’arribada de Sant Ignasi a Manresa, que tindrà lloc el 2022, la Cova ha iniciat un procés de reformes, que tenen com a objectiu que el visitant es pugui apropar a l’espai amb l’experiència original que Sant Ignasi, però respectant al mateix temps els elements que tradició històrica i artística han anat aportant a la Cova.

Les intervencions que es realitzaran a l’espai són fruit d’un procés llarg d’estudi i reflexió per part de la Companyia de Jesús, que ha comptat amb el suport del pare general de la Companyia de Jesús, Adolfo Nicolás. L’objectiu principal és recuperar l’atmosfera de roca i pedra, que permetrà al visitant connectar amb l’indret tal com Ignasi el va conèixer. Per això es retirarà l‘arrambador de marbre del 1900 que cobreix la part inferior de la paret dreta, deixant a la vista la roca. Aquest arrambador es desplaçarà a un nou espai on els visitants podran rebre les explicacions. També l’entrada a l’avant cova tindrà una mampara de vidre, per afavorir el clima de pregària.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.