Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Mai un papa havia fet un discurs d'aquest tipus. Com les cinc plagues de l’Església que Rosmini va descriure al segle XIX, el papa Francesc va descriure aquest dilluns les quinze malalties de la cúria romana. Un discurs contundent, sense gaire adornaments nadalecs, que segurament mostra les reticències que troba Francesc en la seva reforma.

Són quinze “probables malalties, malalties guaribles”: la de sentir-se immortal, immune o fins i tot indispensable; la del “martalisme” de l’excessiva ocupació: la de l’enduriment mental i espiritual; la de l’excessiva planificació i del funcionalisme; la de la mala coordinació; la de l’”Alzheimer espiritual”; la de la rivalitat i de la vanaglòria; la de l’esquizofrènia existencial; la de les xerrameques, de les murmuracions i de les xafarderies; la de divinitzar els responsables; la de la indiferència envers els altres; la del rostre de funeral; la de l’acumulació; la dels cercles tancats; i la del profit mundà i del lluïment.

Aquí podeu llegir integrament en català el discurs del papa pronunciat davant la cúria romana per “felicitar” el Nadal.

En el vídeo també podeu veure el papa pronunciant el discurs a la cúria.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.