Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) Prop de 60 alumnes de tretze escoles de Catalunya i Balears es reuniran aquest cap de setmana per debatre assumptes de l'agenda parlamentària. Es tracta del Model de Parlament Europeu (MEP), una iniciativa en format de debat en què estudiants de 16 i 17 anys debaten segons les fórmules emprades al Parlament Europeu. El col·legi Maristes Sants-Les Corts de Barcelona participa en aquest projecte amb alumnes que es convertiran en parlamentaris europeus en aquesta edició del #MEPCatalunya.

Durant la fase catalana del certamen, els estudiants s’agrupen inicialment en quatre comissions, corresponents a un dels següents temes: el desafiament dels fluxos migratoris, la jornada laboral de 32 hores, la desinformació com a atac a la democràcia i el nou Bauhaus europeu. El treball de les comissions es realitzarà durant els dies 29 i 30 de gener.

El 31 de gener serà el dia en què les comissions exposaran les seves conclusions públicament davant de la resta d’alumnes participants, que en aquest cas s’organitzaran en delegacions territorials, a les quals se’ls assignaran noms de comarques catalanes i mallorquines. Un cop exposades les línies generals de la proposta de la comissió corresponent, les delegacions podran formular comentaris i al·legacions. El debat públic d'aquesta fase se celebrarà a Sant Peter's School Barcelona.

Durant aquests debats, els estudiants desenvoluparan i demostraran el seu grau de comprensió del funcionament de les institucions de la Unió Europea, dels temes proposats per debatre i les seves habilitats per exposar i defensar els seus punts de vista. Els alumnes més destacats seran seleccionats per participar en la Sessió Estatal del Model de Parlament Europeu.

L’impulsor de la creació d’aquesta fase catalana del certamen és la Singularity Foundation, en col·laboració amb St. Peter’s School i la Universitat Abat Oliba CEU.

El Model de Parlament Europeu, iniciativa creada per la Fundación San Patricio, tracta d’apropar els valors que defineixen el projecte de la Unió Europea, així com el coneixement de les seves institucions. Amb aquest objectiu, es replica el procediment de discussió emprat pels parlamentaris, definits per la codecisió entre Parlament i Comissió, per arribar a resolucions que afecten temes genuïnament comunitaris.

​​​​​

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.