Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) Les Valls d’Àneu, situades a la capçalera del Noguera Pallaresa, constitueixen un àmbit físic i humà amb una personalitat pròpia històricament treballada. Ens en parlen els documents antics, escrits pels comtes de Pallars des del segle XII, i ens en parlen sobretot els seus edificis religiosos, que encarnen paisatge, història, sentiment i comunitat des de temps remots amb una força que impressiona.

El 30 d'agost hi ha programada una visita guiada a la que us podeu apuntar aquí. La ruta que proposa Catalonia Sacra s’inicia amb una petita però fantàstica excursió que ens porta a peu fins a Sant Pere del Brugal, un edifici romànic amb una riquesa monumental insòlita; ens porta després a Sant Pere de Sorpe, un temple romànic de tres naus, actualment capgirat, que custodia béns mobles molt interessants, entre ells el retaule major, renaixentista, amb la talla romànica de Sant Pere; i es clou amb la visita a Sant Joan d’Isil, un imponent temple parroquial, capçat encara pels seus tres absis situats ran de riu, amb finestrals gòtics, una portalada escultòrica poderosa, i algunes escultures ben inquietants encastades als seus murs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.