Vés al contingut

notícies relacionades

laudate-deum-pollu

'Laudate Deum': obrir els ulls i deixar de negar l'evidència

JOSEP GORDI –CR | El Sant Pare Francesc ha tret a la llum aquest dimecres l’exhortació apostòlica 'Laudate Deum'. Ell mateix havia anunciat que l’estava escrivint i que era una continuació de l’encíclica 'Laudato Si'' i l’ha acabat vuit anys després de la publicació de la primera. Un cop llegit el text, hom té la impressió que el Sant Pare ha donat un cop de puny damunt de la taula per dir-nos que obrim els ulls i que deixem de negar les evidències.

papa-laudate-deum-publica

El Papa publica 'Laudate Deum', un crit a respondre davant la crisi climàtica

CR | La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre a la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".
laudate-deum

La 'Laudate Deum' en 30 cites

CR | Aquest dimecres, coincidint amb la festivitat de Sant Francesc d’Assís, s’ha fet pública la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. Per facilitar-ne una lectura ràpida publiquem un resum en català amb 30 cites.

El text no aporta grans novetats sobre el pensament de la Laudato Si', però augmenta en contundència la seva crida a prendre mesures per aturar el canvi climàtic i, en especial, exigeix resultats a la propera cimera del clima d’aquest any.

sostenibilitat

Les comunitats religioses insten a desinvertir en combustibles fòssils

MOVIMENT LAUDATO SI' | 31 institucions religioses dels Estats Units, el Regne Unit, Austràlia, Canadà, Itàlia i França s'han unit a l'anunci mundial de desinversió realitzat avui, proclamant que no tenen fe als combustibles fòssils en deixar els seus actius permanentment fora de l'abast de les empreses de combustibles fòssils.

panoràmica

Veure la fe