Pasar al contenido principal

Amb motiu del trasllat de les restes del Dr. Pere Tarrés del cementiri de Montjuic a la Parròquia de sant Vicenç de Sarrià, (el dia 6 de novembre de 1975) i de cara al procés de canonització que es volia incoar, es va demanar als devots i amics d’aquest gran metge, apòstol i sacerdot que lliurament aportessin tots els records que tinguessin d’ell per ajudar al proper procés i crear un arxiu amb tots ells.

La resposta va ser molt generosa puix hi ha actualment un bon arxiu amb objectes personals del beat, cartes, articles , fotografies... que van ser molt útils durant el procés de canonització, i estan a disposició de qui els vulgui veure i especialment pels futurs estudiosos de la vida i exemplaritat del beat Pere Tarrés.

Una bona part de l’Arxiu Tarrés l’ocupen les cartes, els articles i altres escrits, i era una llàstima que una riquesa tan gran de material exemplar i anecdòtic quedés inaccessible a la major part dels seus amics i devots. D’aquesta ànsia va sorgir la iniciativa d'anar publicant de tant en tant articles amb les seves vivències, anècdotes i records. Van aparèixer en el setmanari Catalunya Cristiana amb el títol genèric Enraonar sobre el beat Pere Tarrés. Havent sobrepassat la cinquantena es va creure que seria útil publicar els cinquanta primers en un llibre titulat VIVÈNCIES – enraonar sobre el beat Pere TARRÉS.

Aquesta és la gènesi i el contingut d’aquest llibre editat per Editorial Claret i redactat pel vicepostulador de la Causa de canonització, mossèn Francesc Raventós. Són 162 pàgines on s’apleguen els primers 50 articles, amb fotografies adients. Són escrits breus de temàtiques molt variades, però tots ells relacionats amb la persona i la vida del Dr. Tarrés, descrivint les seves actituds i reaccions davant dels problemes; la seva fe, la seva gran personalitat, les seves excepcionals qualitats humanes i espirituals, el seu esperit de servei, el seu amor a Déu i als germans, sobretot als malalts, la seva alegria, les seves paraules. L’amor i la donació plena, primer a la professió mèdica i després al sacerdoci i, fins i tot, la seva heroïcitat en el front de guerra i en altres moments de la seva vida que fan conèixer millor i admirar aquest gran fill de la nostra terra.

N'ha escrit el pròleg Mn. Manel Valls, rector de la Parròquia de sant Vicenç de Sarrià, que a més de devot del Dr. Tarrés és testimoni, com ho fou el seu antecessor, Mn. Felip Casañas, de la constant presència de persones pregant davant del seu sepulcre a l’església parroquial, on a més sempre hi ha llànties enceses i flors. Per això no estranya que Mn. Valls digui: «Aquestes pàgines d’aquest llibre sobre el beat Pere Tarrés, ens conviden a un diàleg interior, a un desvetllament espiritual, a una conversió a partir del que es parla en cada article».

Francesc Raventós, prevere de l'arquebisbat de Barcelona,

vicepostulador de la causa de canonització del Beat Pere Tarrés

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.