Pasar al contenido principal

Amb el títol "Així hagués pogut ser aquella església", l'enginyer Jordi Voltas Aguilar ha desenvolupat la seva tesi doctoral a partir de la modelització virtual de la proposta que va fer l'arquitecte Domènec Estapà pel que ha acabat sent, ben diferent a la proposta inicial, l'actual Església de Sant Esteve Sesrovires.

De la investigació històrico-gràfica duta a terme, cal destacar l'aposta ferma i decidida de Jordi Voltas per la incorporació de la metodologia i les eines 2.0, que s'ha concretat en la creació de varies web sites, utilitzant tecnologia gratuita com Wordpress o Google, com a lloc de trobada i debat amb una xarxa d'experts que ha comptat amb la participació de l'historiador Alexis Serrano, la historiadora de l'art Judit Urbano, l'expert en belles arts Salvador Garcia, l'arquitecte Antonio Millán, la historiadora de l'art Maria Ojuel, l'arquitecte José Luís González, l'historiador de l'art Francesc Fontbona, l'arquitecte tècnic Raimon Salvat, la historiadora de l'art Raquel Lacuesta i l'arquitecte Francesc Balanyà, entre d'altres aportacions menors i esporàdiques com la de l'autor d'aquest blog en el diàleg sobre l'estructura de la volta interior del temple.

La metodologia ha consistit en la creació de un web site de presentació de l'experiència de debat 2.0 i un blog interactiu de debat on-line on l'autor de la tesi ha anat exposant els diferents dubtes que plantejava la modelitzacio virtual del projecte inicial de Domènec Estapà com ara l'ús del ferro en la façana i la volta del temple, l'acabat dels campanars o les perforacions de les dovelles de la façana. Al final també s'ha recollit el que ha estat la participació en l'experiència a partir dels testimonis dels participants. Ha estat, en definitiva, un procés de investigació d'expressió gràfica arquitectònia on-line novedós, molt ben organitzat, que ha conduit a un resultat excel·lent i fortament consensuat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.