Pasar al contenido principal

Ahir, a TV3, s’estrenà la sèrie “Les Divines”; comèdia refrescant protagonitzada per les actrius Rosa Maria Sardà i Verònica Forqué. L’estil desenfrenat i accelerat del primer capítol evidencia que els seus productors volen apropar-se a l’èxit d’altres sèries populars com fou “Plats bruts”. A l’inici del primer capítol els guionistes presenten progressivament els diferents personatges. Un de ben curiós és Lolo el fill de la Mimí (Rosa Maria Sardà) i aspirant permanent a monjo de Montserrat. Els guionistes han dibuixat a Lolo como un personatge de pietat obsessiva i una caricatura del que és una persona religiosa. La raó per la qual no pot fer-se monjo és perquè “no té dot”. Al veure la frivolitat com els guionistes tractaven la vocació i el fet religiós, vaig recordar un magnífic article de Josep Miquel Bausset, aquest sí monjo de Montserrat, on explica el perquè de la seva vocació i el sentit de la seva vida monàstica.

L’article d’en Josep Miquel Bausset, “Monjos al segle XXI” és una presentació vivencial de l’experiència monàstica al commemorar el 25 aniversari de la seva professió monàstica. L’excel·lent article d’en Josep Miquel evoca que el monaquisme té un nou sentit avui perquè l’Església necessita el testimoniatge d’experiències singulars de l’Evangeli. A partir d’unes paraules del teòleg José Antonio Pagola, en Josep Miquel Bausset transmet el sentit de la vida monàstica perquè cal “creients de veritat, atents a la vida i sensibles als problemes de la gent, buscadors de Déu, capaços d’escoltar i d’acompanyar amb respecte als homes i les dones que pateixen i que busquen i no troben la manera de viure més humanament”. Excel·lents paraules que descriuen el valor de l’opció monàstica feta per tantes persones. La vida monàstica presentada per en Josep Miquel Bausset està molt allunyada de la frivolitat de la sèrie de TV3 que, en la recerca de l’acudit fàcil i de l’entreteniment simple, banalitza una opció que aporta valors a una humanitat en recerca de sentit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.